WET COMOD – Najekonomičnije veštačke suze

WET COMOD veštačke suze predstavljaju sterilan rastvor za oči bez konzervansa i fosfata koji sadrži polivinilpirolidon (Povidon) 2% u COMOD bočici. Povidon pruža dugotrajnu vlažnost na površini oka formirajući gladak i stabilan film i na taj način štiti od osećaja suvih, umornih i iritiranih očiju. Kapi su u COMOD bočici od 10 ml, što odgovara količini od 300 preciznih doza (kapi). Wet Comod je sterilan 6 meseci nakon prvog otvaranja.

Pogledajte video

Usled intenzivne upotrebe kompjutera i / ili dugotrajnog gledanja televizora, kao i stalno izlaganje suvom vazduhu (klima uređaji) povećava se broj osoba sa sindromom suvog oka. Treptaj očnih kapaka se smanjuje za vreme rada za računarom i/ili dužim gledanjem televizora. Tokom ovih produženih faza sa smanjenim treptajima suzni film se ne nanosi preko oka dovoljno često, što vodi do izraženog isparavanja sa očne površine i osećaja suvih očiju, svraba i peckanja ili osećaja stranog tela u očima. WET COMOD pruža trenutno osveženje očima. Ne narušava vid i može se koristiti tokom nošenja tvrdih i mekih kontaktnih sočiva. WET COMOD može se koristiti tokom neograničenog vremenskog perioda.

WET COMOD formira gladak,stabilan vlažan film na površini oka.

Konzervansi koji održavaju stabilnost rastvora veštčkih suza i onemogućavaju njihovu kontaminaciju mogu prouzrokovati oštećenje ćelija epitela oka, uništiti prirodni suzni filmi i mogu biti uzorci reakcije preosetljivosti oka. U WET COMODU konzervansa nema, a sterilnost se održava patentiranim COMOD višedoznim sistemom bočice.

Osim konzervansa i fosfati, koje sadrže mnoge veštačke suze, mogu izazvati loš efekat. Iritirana rožnjača iz svojih površinskih ćelija luči jone kalcijuma koji sa fosfatima gradi kristale koji mogu nepovratno oštetiti vid. WET COMOD ne sadrži fosfatni, već sadrži citratni pufer za održavanje PH vrednosti rastvora. Citratni pufer stvara rastvorljive kalcijum-citrate koji ne oštećuju oko.

Na osnovu dostupnih podataka, WET COMOD se može koristiti kod dece, trudnica i dojilja.

WET COMOD ne treba koristiti odmah nakon ili pre primene drugih medicinskih proizvoda za oči, treba sačekati 30 minuta između aplikacija. Ukoliko koristite mast za oči, WET COMOD treba koristiti pre upotrebe masti.

WET COMOD se ukapava 30 minuta nakon stavljanja kontaktnih sočiva.

WET COMOD kapi treba da koristite prema svom ličnom osećaju ili uputstvima koje Vam je dao Vaš lekar ili specijalista za kontaktna sočiva. Generalno, ukapati jednu kap u oba oka 4-5 puta na dan.

WET COMOD kapi su pogodne za dugotrajnu terapiju. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne treba ih koristiti ukoliko ste preosetljivi na bilo koji od sastojaka proizvoda.