VitA-POS eye ointment – Za suve oči tokom noći

VitA-POS eye ointment je sterilna mast za oči sa vitaminom A koja sadži 250 i.j./g retinol palmitata (vitamin A), parafin, tečni parafin, lanolin i vazelin. Jedna tuba sadrži 5 g masti. VitA-POS mast poboljšava suzni film i štiti površinu oka. Vitamin A je prirodna komponenta suznog filma što pomaže da se ova mast za oči dobro podnosi i dobro meša sa postojećim suzama. Iz ovog razloga nestaje osećaj pečenja, suvih i umornih očiju.

Klima uređaji, npr u kolima, avionu, vetar, hladnoća, snažno sunčevo zračenje, loš vazduh ili dim cigareta često izazivaju sušenje ili svrab očiju uz osećaj suvoće ili prisustva stranih tela. Ove simptome takođe može da izazove dugotrajni rad ispre ekrana, gledanje televizije ili noćna vožnja. Postoji još veći rizik od pogoršanja ovog stanja ukoliko nosite kontaktna sočiva.

VitA-POS eye ointment ublažava gore navedene simptome jer formiran pogodan dugotrajni film na površini oka. Ova mast je posebno meka i glatka i zato se veoma dobro razmazuje po površini oka, ali dovodi do blagog zamućenja vida. Zato VitA-POS eye ointment treba nanositi pre odlaska na spavanje.

Ukoliko VitA-POS koristite tokom dana Vaš će vid biti smanjena neko vreme zbog masne konzistencije ovog proizvoda. Tada ne treba da upravljate motornim vozilom, koristite mašine ili da radite bilo šta bez stabilnog oslonca za noge.

VitA-POS eye ointment se ne sme koristiti tokom nošenja kontaktnih sočiva.

VitA-POS eye ointment ne treba koristiti istovremeno sa drugim farmaceutskim proizvodima za oči. U takvim slučajevima je treba koristiti 30 minuta nakon nanošenja drugog medicinskog proizvoda na oko.

Jednu tubu treba da koristi samo jedna osoba, a mast se nanosi blagim istiskivanjem tube bez njenog savijanja ili namotavanja, a vrh tube ne treba da dotakne kožu ili oči.

Na osnovu postojećih iskustva VitA-POS eye ointment mogu koristiti deca, trudnice i žene koje doje.

Učestalost upotrebe zavisi od Vaših ličnih tegoba i navika. VitA-POS eye ointment može da se kosristi kao dodatak kapima za vlaženje očiju i koristi se jednom na dan pred odlazak na spavanje. Kod težih slučajeva suvog oka VitA-POS eye ointment se obično primenjuje tri puta na dan u svako oko.

Trajanje tretmana nije ograničeno.

VitA-POS eye ointment ne treba da koristite ukoliko ste preosetljivi na neki sastojak.

Čuvanje na sobnoj temperaturi