HYLO DUAL – Dvostruka zaštita u jednoj kapi

HYLO-DUAL je sterilan rastvor za oči bez konzervanasa. Rastvor sadrži 0,5 mg/ml natrijum-hijaluronata (0,05%), 20 mg/ml ektoina, boratni pufer i vodu. Nalazi se u specijalno patentiranoj COMOD bočici od 10 ml koja omogućava da rastvor bude sterilan 6 meseci nakon otvaranja I precizno doziranje u kapima. (300 kapi u bočici). HYLO-DUAL kapi su namenjene a ublažavanje simptoma kod pacijenata sa suvim okom uzrokovanog alergijskim reakcijama i/ili suvim okom sa oštećenjem lipidnog sloja suznog filma. Natrijum-hijaluronat i ektoin su potpuno prirodne supstance čije fizičke i hemijske osobine omogućavaju produženo vlaženje i lubrikaciju površine oka kao i zaštitu od prodora alergena do ćelija rožnjače.

Pogledajte video

Peckanje, svrab, suzenje, osećaj stranog tela ili suvoća očiju, paradoksalno suzenje očiju su simptomi iritiranog oka ali I suvog oka. Često, ovo je simptom da oko nema dovoljno vlažnosti. Drugi razlog je preosetljivost na određene supstance (npr. polen, dlaka životinja ili kućna prašina), takozvane alergene. Zbog toga što alergija ima slične simptome, teško je napraviti razliku između suvog i oka zahvaćenog alergijom. HYLO-DUAL je koristan u ovim slučajevima zbog sinergističkog delovanja natrijum-hijaluronata i ektoina.

HYLO-DUAL sadrži natrijum-hijaluronat, prirodnu supstancu koja se može naći u oku, ali i u drugim delovima tela. Natrijum-hijaluronat ima posebnu osobinu da stvara ujednačen, stabilan, naročito dugotrajan vlažan film napovršini oka koji se ne ispira lako. Ektoin je prirodna supstanca koja se dobija od mikroorganizama koji žive u ekstremnom okruženju (npr. slanim jezerima). Da bi se zaštitili od ovih ekstremnih uslova u okruženju, ovi mikroorganizmi stvaraju prirodnu supstancu ektoin. Njegove specifične osobine koriste se u preparatu HYLO-DUAL.

Ektoin povećava vezivanje vode za ćelije na površini oka. To stvara fiziološku barijeru na konjunktivi protiv supstanci koje deluju kao alergeni. Istovremeno, ektoin stabilizuje lipidni sloj suznog filma koji štiti od prekomernog isparavanja suza. Uzajamno delovanje natrijum-hijaluronata i ektoina pruža intenzivno dugotrajno podmazivanje površine oka i štiti od isparavanja suza. HYLO-DUAL ublažava tipične simptome svraba i peckanja koji se javljaju kao zapaljenske reakcije na iritaciju čiji se okidač nalazi u okruženju.

Zbog toga što ne sadrži konzervanse, HYLO DUAL se dobro podnosi čak i kada se koristi nakon dužeg vremenskog perioda. U veoma retkim slučajevima javljale su se reakcije preosetljivosti poput peckanja ili prekomernog suzenja koje su prestajale odmah nakon prestanka korišćenja HYLO DUAL-a.

HYLO DUAL ne treba koristiti odmah nakon ili pre primene drugih medicinskih proizvoda za oči, treba sačekati 30 minuta između aplikacija I HYLO DUAL treba koristiti poslednji. Međutim, masti za oči se uvek primenjuju nakon HYLO DUAL-a HYLO DUAL se može koristiti sa kontaktnim sočivima i ukapava se 30 minuta nakon stavljanja kontaktnih sočiva.

HYLO DUAL kapi treba koristiti u skladu sa uputstvom Vašeg lekara. Obično odrasle osobe i deca stara 6 godina i više godina aplikuju po jednu kap HYLO DUAL-a tri puta dnevno u konjunktivalnu kesu svakog oka. Ukoliko ih koristite češće (npr više od 10 puta dnevno) ili ukoliko su Vaše tegobe ozbiljnije, trebalo bi redovno konsultovati svog oftalmologa. HYLO DUAL kapi su pogodne za dugotrajnu terapiju.

Čuvati na sobnoj temperaturi.

Ne treba ih koristiti ukoliko ste preosetljivi na bilo koji od sastojaka.

Nema podataka o primeni HYLO DUAL-a tokom trudnoće i dojenja.

Posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom pre nego što koristite HYLO DUAL ukoliko ste trudni, možda ste trudni ili ukoliko dojite.