HYLO CARE - Vlaženje i nega sve u jednom

HYLO CARE sadrži prirodni natrijum-hijaluronat 1mg/ml (0,1%) koji veže velike količinu vode, odlično prijanja na površini oka i formira jednoličan i stabilan film koji održava vlažnost očiju. HYLO CARE sadrži i dekspantenol, provitamin vitamina B5 koji pomaže regeneraciji oka i pojačava osobinu vlaženja natrijum hijaluronatom. HYLO CARE je sterilan rastvor bez konzervansa i fosfata u COMOD* bočici od 10 ml, što odgovara količini od približno 300 kapi. Nakon otvaranja sterilnost rastvora je 6 meseci.

Pogledajte video

Epitelne ćelije na površini oka kontinuirano se obnavljaju, a ovaj proces se odvija u vlažnoj sredini. Zato je od vitalnog značaja da je očna površina optimalne vlažnosti kako bi omogućila pravilno zarastanje rana, kao i brzu regeneraciju tkiva.

Nedovoljna proizvodnja suza ili promena u njihovom sastavu utiču na površinu oka. Ovo se dešava i nakon hiruških intervencija i drugih povreda ili kod starijih osoba. Tada oko reaguje crvenilom, svrabom, pečenjem, osećajem stranog tela ili akutnim umorom.

HYLO CARE sadrži prirodni natrijum-hijaluronat koji veže velike količine vode, odlično prijanja na površinu oka i formira jednoličan i stabilan film koji održava vlažnost očiju. Pored toga HYLO CARE sadrži i dekspantenol, provitamin vitamina B5. Dekspantenol pomaže zarastanju rana, pa tako površinske erozije prouzrokovane nedovoljnim suznim filmom , kao i hiruške rane ili druge povrede na površini oka brzo zarastaju. HYLO CARE time obezbeđuje dovoljnu vlažnost oka i istovremeno poboljšava regeneraciju površine oka.

HYLO CARE se dobro i brzo širi po površini oka i ne utiče na vid. HYLO CARE je pogodan za korišćenje duži vremenski period. U veoma retkim slučajevima zabeležene su reakcije preosetljivosti kao što su pečenje ili prekomerno suzenje, koje prestaje odmah po prekidu primene kapi HYLO CARE

HYLO CARE je sterilan rastvor bez konzervansa i fosfata. Kapi se mogu koristiti 6 meseci nakon otvaranja.

Konzervansi koji održavaju stabilnost rastvora i onemogućavaju kontaminaciju, prouzrokuju oštećenje ćelija epitela oka, uništavaju prirodni suzni film i mogu biti uzroci reakcije preosetljivosti oka. U HYLO CARE sterilnost se održava patentiranim COMOD višedoznim sistemom bočice. Osim konzervansa i fosfati, koje sadrže mnoge veštačke suze, mogu izazvati loš efekat.Iritirana rožnjača iz svojih površinskih ćelija luči jone kalcijuma koji sa fosfatima gradi kristale koji nepovratno oštećuju vid.

HYLO CARE sadrži citratni pufer za održavanje PH vrednosti rastvora.Citratni pufer stvara rastvorljive kalcijum-citrate koji ne oštećuju oko. Na osnovu dostupnih podataka, HYLO CARE se može koristiti kod dece, trudnica i dojilja.

HYLO CARE ne treba koristiti odmah nakon ili pre primene drugih medicinskih proizvoda za oči, treba sačekati 30 minuta između aplikacija. Ako upotrebljavate mast za oči, HYLO CARE se stavlja pre upotrebe masti. HYLO CARE se ukapava 30 minuta nakon stavljanja kontaktnih sočiva.

HYLO CARE kapi treba da koristite prema svom ličnom osećaju ili uputstvima koje Vam je dao Vaš lekar ili specijalista za kontaktna sočiva. Generalno, ukapati jednu kap u oba oka 3 puta na dan. HYLO CARE kapi su pogodne za dugotrajnu terapiju.

Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne treba ih koristiti ukoliko ste preosetljivi na bilo koji od sastojaka.